Friderikusz könyvet adott ki

Ez a könyv, amire Friderikusz Sándor Amerikában talált rá és adta ki magyarul, az Ön nagyon személyes ajándéka lehet legközelebbi hozzátartozói számára, egy interaktív napló, amelyet a kötet vásárlója ír meg.

Azért született, hogy visszarepítse íróját családja múltjába, megmutassa, honnan, kiktől származnak; hogy átgondolhassa privát történelmüket és továbbadhassa ezt az egészet gyerekeinek, unokáinak, majd pedig ők, dédunokáinak. Mindenkinek hasznos és szórakoztató dolog utánamenni a családi anekdotáknak, begyűjteni a még fellelhető dokumentumokat, rendszerezni olyan régi fényképeket, amelyek szereplőit talán csak jelentős családi kutatómunkával lehet azonosítani.Az én családom - összegyűjtött emlékek című könyv lehetőséget nyújt arra, hogy 500 kérdés segítségével ki-ki saját szavaival mondja el családja nagyon személyes történetét. Ennek biztosan helye lesz a könyvespolcon a családi albumok és emlékkönyvek mellett. Ez a könyv - múltidézésével és a személyes emlékek összefogásával - az idő múlásával pedig felbecsülhetetlen értékűvé válik, hiszen azzal, hogy Ön válaszol a könyvben feltett kérdésekre, mondhatni: megírja családjának történetét, személyes és gazdag forrást hagy örökül.

A könyv vásárlója, ha megveszi a kötetet és kitölti a nagyon részletes kérdések után szabadon hagyott helyeket, kiderülhet például, miért gyűlölte a dédnagymama a menyét, mi van egy máig megfejtetlen botrányos családi válás hátterében, hogyan menekültek meg ősei a vörös terror, a Gestapo vagy éppen a kitelepítés elől. Ha válaszol a könyvben található kérdésekre, utódjai számára például világos lesz, hogy melyikük mit teljesített az iskolában, hogyan csinált (vagy nem csinált) karriert, illetve, hogy miért kereszteltette meg Önt titokban a nagymamája. Esetleg az is, mikor disszidált nagybátyja, nagynénje, és hogyan sikerült később az öreg szülőknek kivándorló-útlevélhez jutniuk.

A könyv kitöltése közben garantáltan sok időt tölt majd el a múlt emlékeinek felidézésével, felderítésével, és önmagában már ez is kellemes időtöltés lesz. Két fontos haszna lehet a munkájának: az egyik, hogy lánya, fia, unokája egyszer belenő abba a lelkiállapotba, hogy kíváncsi lesz, kiktől származik és mit hozott magával az elődöktől - testalkatban, szemformában vagy éppen tehetségben, gondolkodásmódban. A másik nyereség e könyv írójának személyes prémiuma. Ugyanis, aki körültekintően, alapos végiggondolás nyomán tölti meg tartalommal az itt következő oldalakat, jobban fogja érteni és elfogadni saját magát. A pszichológusok szerint ennek roppant nagy jelentősége van.

Ne vacilláljon, vegye meg karácsonyra a könyvet, szép nyugodtan üljön neki, és szedje össze a családi legendákat, derítse fel, mi igaz belőlük, fűszerezze saját megjegyzéseivel és ne spóroljon a kommentárokkal! Az Ön leszármazottai biztosan habzsolni fogják a részleteket. Az is lehet, hogy éppen Ön lesz az, aki hozzásegíti őket ahhoz, hogy megértsék és megszeressék addig nehezen viselt személyiségüket vagy sorsukat.

Persze nem kell rohanni a megírással, nem hajt a tatár! Legyen inkább pontos, amennyire csak lehet, gondoljon arra, hogy igen fontos történelem-szelet az, amelyet az Ön családja megélt!

 
Pafi.hu
Időjárás

Hőtérkép

Gazdit keresek!!!