Idényrajt négy abszolút bajnokkal és trónkövetelőkkel

Az ország leggyorsabb ralipárosai csapnak össze a hét végén az Eger környéki ralipályákon – pénteken este a Dobó téren az ünnepélyes rajtceremóniával veszi kezdetét a viadal, azután pedig szombaton és vasárnap négy abszolút magyar bajnok (és persze jó néhány trónkövetelő) csap majd össze az idénynyitó ralibajnoki futam 11 gyorsasági szakaszán. A WATT országos bajnokság első futamának össztávja 444 kilométer, ebből a szelektív szakaszok hossza 163 kilométer. De nézzük, hogyan készülnek a bajnokok!

 

A bajnoki címvédő Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsa páros mint minden évben, az idén is rengeteget tesztelt az idénynyitóra. Háromnapos tesztsorozatot teljesített a Pécs környéki pályákon, s közvetlenül a verseny előtt is megtett 80 kilométert.

„Nagyok az elvárások velünk szemben a tavalyi bajnoki cím után, és hát az ellenfelek is mind minket szeretnének legyőzni, nálunk akarnak gyorsabbak lenni. Bízunk benne, hogy az idén is a toppilóták között száguldhatunk. A hét végén Egerben izgalmas versenyt várok, az eddig bajnoki címet szerző pilótákon kívül Bútor Robival és Kazár Mikivel is bővül a potenciális ellenfelek köre, úgyhogy még több izgalomra lehet számítani. Azt kívánom, hogy a gyorsaság döntsön közöttünk, s ne a szerencse..."

A hétszeres abszolút bajnok ifjabb Tóth János újra a Peugeot 207 S2000-est veti be a bajnoki csatában és újra Tagai Róberttel az oldalán száguld. A célja pedig mi is lehetne más, mint küzdeni a bajnoki címért. Újra küzdeni, újra visszavenni, ahogyan már megtette korábban.

 
Pafi.hu
Időjárás

Hőtérkép

Gazdit keresek!!!