Szenzáció: magyar játékost igazolt a Los Angeles Lakers

Szenzáció: magyar játékost igazolt a Los Angeles Lakers Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság sztárcsapata, a Los Angeles Lakers egyéves nem garantált szerződést kötött a 222 centis magyar centerrel, Somogyi Gergellyel.

 

 

Magyarországon a Zuglói Sasokban és a Budapesti Honvédban nevelkedő, majd az egyetemet már az USA-ban, a Kaliforniában megtalálható UC Santa Barbara növendékeként végző – s egyúttal a világ első számú amatőr, illetve egyetemi bajnokságában is pattogtató Somogyi jelentkezett idén a draftra, mint végzős NCAA-s, de kisebb reménye ellenére nem kelt el a játékosbörzén.

Viszont már korábban elhatározta, hogy amennyiben lehetséges, tovább próbálkozik, és akár a rögösebb úton is beverekszi magát a világ legerősebb és legjelentősebb hagyományokkal bíró bajnokságába, az NBA-be. A Los Angeles Lakers ajánlott neki helyet a Summer League keretébe, s a Las Vegas-i tornán ki is próbálták a 222 centis óriást. Somogyi Gergely ott egyre több játéklehetőséget kapva mutatott szép dolgokat, főleg dobásblokkolásban járt az élen és bár nem hozott össze kiugró statisztikákat, mégis meg tudta mutatni, képességekben, adottságokban nem akárki.

Somogyi a Santa Barbara tagjaként négy év alatt 3,5 pontot, 2,9 lepattanót és 1,5 blokkot produkált 12,2 játékperc alatt meccsenként, míg a Lakers Summer League csapatában 1,2 pontot és 1,6 lepattanót, valamint 1 blokkot hozott találkozónként, 7,2 játékperc lehetőséggel átlagban. A korosztályos magyar válogatottakat végigjárta, tavaly az Univesiádén is ott volt a nemzeti csapatban, a felnőttek legjobbjai közé pedig idén nyáron kapott először behívót Rátgéber Lászlótól, de érthető okokból a saját útját választotta. Jelenleg nincsenek pontos információk arról, hogy garantált szerződést kapott-e, vagy pedig olyat, mely az előszezon, illetve az edzőtábor végén felbontható, de annyi bizonyos, hogy innentől már gyakorlatilag csak Somogyi Gergelyen múlik, hogy Dávid Kornél után ő legyen a második magyar, aki pályára lép az NBA-ben.

Ha kirívó dolog nem történik, akkor Somogyi olyan játékosokkal fog együtt edzeni a legprofibb körülmények közt, mint az ötszörös NBA-bajnok Kobe Bryant, a kétszeres alapszakasz MVP, Steve Nash, a spanyol válogatott ásza, a kétszeres NBA-aranygyűrűs, Pau Gasol, vagy a zsákolóbajnok óriás, a világ jelenlegi legjobb centerének tartott Dwight Howard, aki az Orlando Magictől került át a Mike Brown edzette Los Angeles-iekhez.

A Lakers a szakemberek által összeállított előzetes erősorrendekben gyakorlatilag mindenhol a legjobb 3, de inkább a legjobb 2 csapat közt foglal helyet. A felmérések a szűk két hónap múlva kezdődő 2012–2013-as szezon várható erőviszonyait igyekszenek bemutatni, s nem kevesen egyenesen a legnagyobb aranygyűrű-esélyest látják a Steve Nashsel és Dwight Howraddal megerősített aranysárga-lilákban.

 

Forrás:www.gondola.hu


 
Pafi.hu
Időjárás

Hőtérkép

Gazdit keresek!!!