Áder: Készen állok a feladatra

Magyarnak születtem, amiért hálás vagyok a sorsnak – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök csütörtöki beiktatásán Budapesten a Sándor-palotánál.

 

Nem születtem köztársasági elnöknek, mivel egy demokráciában senki sem születik semmilyen közjogi méltóságra – mondta el Áder János köztársasági elnök csütörtöki beiktatásán. – Magyarnak születtem, amiért hálás vagyok a sorsnak – tette hozzá. – Ez azt jelenti, hogy egy vagyok azok közül, akik az anyákat édesanyának, a nyelvet anyanyelvnek hívják – fogalmazott Áder.

Felidézte, hogy szülei dolgos emberek voltak, akik tisztelték a tanulást. Ennél csak egymás iránt érzett szeretetük és tiszteletük volt előrébb való. Elmondása szerint számára a tanulás önmagunk megértését szolgálja, mely ahhoz a felismeréshez vezet: felelősek vagyunk egymásért. Véleménye szerint azért válhatott a magyar államalkotó nemzetté, mert megvolt benne a hajlandóság a jóra való nyitottságra. – Gondoljunk csak a legutóbbi évszázadra – tette hozzá Áder. Hangsúlyozta: bennünk magyarokban mindig is megvolt rá a hajlam, hogy újjáépítsük azt, amit mások leromboltak. – Ma is szükségünk van kiegyezésre, csak ebből születhet meg belső békénk – emelte ki, hozzátéve: ehhez nem szükséges nagy erőfeszítéseket tenni. Szerinte ehhez az embereknek tisztelniük és egyenlő mércével kell mérniük egymást. Az államfő hangsúlyozta: ez szolgálja majd Magyarország nyugatos polgárosodását. Az államfő a nyitottságot nevezte a magyar kultúra éltetőjének, valamint gondolkodásunk alapjának.

– Készen állok, hogy a nemzet előtt álló nagy feladatokból a rám eső részt elvállaljam – fogalmazott a legfőbb közjogi méltóság. Áder kezdeményezte, hogy kezdjünk el lépésről lépésre változtatni a közgondolkodáson. – A magam részéről készen állok arra, hogy lélekben felemeljük az országot. Készen állok az előttem álló feladatra, hogy az Önök érdekét képviseljem – jelentette ki Áder. – Magyarország köztársasági elnökeként a hazát fogom szolgálni, mert a „haza minden előtt” – zárta szavait a köztársasági elnök.

Forrás:www.gondola.hu


 
Pafi.hu
Időjárás

Hőtérkép

Gazdit keresek!!!