Hét magyart keresnek még Japánban

Egy öttagú családot, és további két embert keres még a tokiói magyar követség. Egyikük sem a földrengés sújtotta térségben él, de egyelőre nem tudnak velük kapcsolatot létesíteni.

Hét magyart keres jelenleg a tokiói magyar követség Japánban - közölte Pataki Eszter, a Külügyminisztérium sajtó főosztályának vezetője. Délután még azt mondták, hogy megvan minden magyar egy család kívételével [1].

Egy öttagú családról és további két emberről van szó - mondta Pataki Eszter a tokiói nagykövettől, Bohár Ernőtől kapott információra hivatkozva. Hangsúlyozta, a hét magyar állampolgár nem a pénteki földrengés sújtotta térségben tartózkodik. Azokkal a magyarokkal, köztük diákokkal, akik a természeti csapás sújtotta területen élnek, sikerült kapcsolatot teremteni.

Egyedül a Mijagi prefektúrában valószínűleg meghaladja a tízezret a pénteki, 9-es fokozatúra módosított erejű földrengés, illetve az utána következő szökőár halálos áldozatainak a száma - közölte vasárnap a helyi rendőrség parancsnoka. Takeucsi Naoto úgy fogalmazott, hogy "a halálos áldozatok száma szinte bizonyosan tízezer fölé fog emelkedni" a földrengés sújtotta Mijagi prefektúrában. A hivatalos adatok az ország egész területére vonatkoztatva eddig háromezer halottról vagy eltűnt emberről szóltak.

 
Pafi.hu
Időjárás

Hőtérkép

Gazdit keresek!!!