Horrorba fordult a katonai parádé Pakisztánban

Több mint ötven ember meghalt, és sokan megsebesültek egy indai katonai parádén történt

merényletben, a Pakisztán és India közötti Vaga határátkelőben. A tömeg éppen a határőrök díszlépéseit figyelte, amikor a nagy erejű pokolgép felrobbant. A támadást tálibok követték el.

Tálib merénylők pokolgépet robbantottak vasárnap az Indiát és Pakisztánt összekötő wagahi határátkelőben, ahol éppen a napi katonai díszbemutató zajlott: a robbantásban legkevesebb 55-en meghaltak, és rengeteg a sebesült is. Szemtanúk horrorba illő jelenetekről, robbantásban széttépett testek tucatjairól beszéltek a támadás után.

Tolongó tálibok

A merényletet több pakisztáni tálib terrorszervezet is magáénak vallotta, de a tényleges elkövetők kiléte nem ismert. A katonai ceremóniát a pakisztáni és indiai határőrség az esemény után felfüggesztette - erre egyébként 1971-es háború óta nem volt példa. Az áldozatok hozzátartozói három napos megemlékezést tartanak a merénylet helyszínén.

Az egyetlen kapu

A támadók stratégiai fontosságú ponton robbantottak: Wagah az egyetlen átkelőhelyet jelenti Pakisztán és India között, ahol naponta utazók ezrei, áruval tömött kamionok haladnak át.

A kasmíri régió ráadásul 60 éve vitatott hovatartozású területnek számít, amiért több háború is kirobbant már India és Pakisztán között.

Az indiai kormány a közelmúltban többször is azzal vádolta pakisztánit, hogy támogatják a területükön működő szélsőséges tálib csoportokat - írja a BBC.

 

Forrás:origo.hu

 
Pafi.hu
Időjárás

Hőtérkép

Gazdit keresek!!!