Halálbüntetést kaphat a kompbalesetért a kapitány

Az illetékes dél-koreai ügyészek halálbüntetést kértek hétfőn annak a dél-koreai kompnak a kapitányára, amelynek

áprilisi szerencsétlenségében több mint 300-an meghaltak, döntően iskolás gyerekek - jelentette a Yonhap hírügynökség.

 

Az ügyészek továbbá életfogytig tartó börtönbüntetést indítványoztak a komp legénységének három olyan tagjára, akinek feladata volt a jármű navigálásában való részvétel, és akiket gondatlansággal vádolnak, illetve azzal, hogy nem segítettek menteni az utasokat az április 16-án történt tragédiában - értesült a dél-koreai hírügynökség.

A kapitány és a szóban forgó három ember rögtön elhagyta a kompot, miután az megdőlt és süllyedni kezdett, az utasokat pedig arra utasították, hogy maradjanak kabinjukban. Az illetékes bíróság nem erősítette meg a hírügynökség értesülését.

A Szevol komp 476 emberrel Dél-Korea délnyugati partjainál süllyedt el. A tragédiában 304-en, többségében középiskolások vesztették életüket, 10 ember holtteste a mai napig nem került elő. Ez volt az ország történetének legsúlyosabb hajóbalesete, amely miatt rengeteg bírálat érte a hatóságokat és a kormányt. Számos tényező vezetett hozzá, köztük a megengedettnél jóval nagyobb tömegű rakomány, a hajó illegális átalakítása és a kormányos szakértelmének hiánya.

A hatóságok a szerencsétlenül járt komphajó ügyével összefüggésben 399 embert vettek őrizetbe, további 154 embert - köztük a parti őrség négy tisztségviselőjét - a vizsgálat idején tartóztattak le a tragédiában közvetve vagy közvetlenül játszott szerepükért.

 

forrás:hir24.hu

 
Pafi.hu
Időjárás

Hőtérkép

Gazdit keresek!!!