Éjfélkor nem jelent meg a fiatal vezér

Tovább folytatódtak a találgatások egy esetleges észak-koreai hatalmi belharccal kapcsolatban pénteken, miután

Kim Dzsongun, a bezárkózó kommunista diktatúra vezetője nem jelent meg az állampárt alapításának 69. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényeken.

A fiatal diktátor az elmúlt két évben már éjfélkor felkereste nagyapja és édesapja, Kim Irszen és Kim Dzsongil mauzóleumát, ahol lerótta kegyeletét az ország korábbi vezetői előtt, erről pedig azon nyomban be is számolt az észak-koreai sajtó.

Ugyanakkor idén - a legfiatalabb Kim hatalomra kerülése óta először - nem érkeztek jelentések arról, hogy megtartották volna a ceremóniát és arról sem, hol van és mit csinál a nemzeti ünnepen Kim Dzsongun, aki legutóbb szeptember 3-án szerepelt nyilvánosan.

Az észak-koreai média ugyanakkor méltatta a vezetőt, "akinek tapasztalt irányítása alatt egyre erősebb" a Koreai Munkáspárt. Az állampárt hivatalos lapja, a Rodong Szinmun például azt írta, hogy Kim megtestesíti a párt "méltóságát és sérthetetlenségét".

Az utóbbi időben számos híresztelés szárnyra kapott Kim Dzsongun hollétét illetően "eltűnése" miatt. Egyesek úgy vélik, hogy már nem Kim irányít Észak-Koreában, és vagy Hvang Pjongszo, az észak-koreai Nemzeti Védelmi Bizottság alelnöke vagy Kim Dzsongun húga, Kim Jodzsong ragadta magához a hatalmat.

 

Forrás:origo.hu

 
Pafi.hu
Időjárás

Hőtérkép

Gazdit keresek!!!