Az ebola október végére Franciaországot és Nagy-Britanniát is elérheti

Szakértők szerint hetvenöt százalék az esélye annak, hogy az elsősorban Nyugat-Afrikát sújtó ebola-járvány október 24-éig Franciaországot is eléri, a vírus

Nagy-Britanniában való megjelenésének a valószínűsége pedig ötven százalék - közölte a Reuters.

Az előrejelzést készítő tudósok a betegség terjedési mintázatának és a légiközlekedési statisztikáknak elemzésével jutottak erre az eredményre. A jelentés azon a feltételezésen alapszik, hogy a légi forgalom teljes kapacitással fog továbbra is üzemelni az érintett régióban. Az utasszám nyolcvan százalékos csökkentésével a járvány Franciaországban való megjelenésére még mindig huszonöt százalékos esély lenne, ugyanez a szám Nagy-Britannia esetében tizenöt százalék.

Nagy-Britannia és Franciaország is hazaszállította már kezelésre egy-egy ebolás állampolgárát, őket később gyógyultnak nyilvánították. A jelentés szerint sokan úgy térhetnek vissza Európa, hogy még csak nem is tudnak fertőzöttségükről.

Egészségügyi szakértők szerint viszont rendkívül kicsi a valószínűsége egy járvány kialakulásának egy gazdag és fejlett országban.

Eddig több mint 3400 haltak meg a kór okozta betegségben Guineában, Libériában és Sierra Leonéban. A WHO azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy az áldozatok tényleges száma ennél jóval magasabb lehet. A vírus eddig több mint 7200 embert betegített meg.

 

Forrás:index.hu

 
Pafi.hu
Időjárás

Hőtérkép

Gazdit keresek!!!