Szilveszteri bólé receptje

Szilveszteri bólé receptjeŐszibarackbólé

Hozzávalók: 60 dkg őszibarack, 15 dkg porcukor, 5 dl száraz fehérbor, 7 dl félédes pezsgő, 0.5 dl őszibaracklikőr

 

Elkészítés: A friss gyümölcsöt meghámozzuk, kimagozzuk, majd a mag körül lévő részt kivágjuk, mert keserű szokott lenni. A barackokat szeletekre vágjuk, és porcukorral rétegezve üvegtálba tesszük. Annyi bort öntünk rá, hogy ellepje majd hűtőszekrényben lefedve, egy napig állni hagyjuk. Közvetlenül a fogyasztás előtt öntjük rá a maradék bort és a pezsgőt, végül hozzákeverjük az őszibaracklikőrt is. Jól lehűtve tálaljuk.

Fagylaltos bólé

Hozzávalók: 250 g gyümölcsfagylalt, 2 cl maraschino, 3 üveg pezsgő.

Elkészítés: A fagylaltot másfél üveg hűtött pezsgővel a bóléstálban leöntjük. Állni hagyjuk, míg a fagylalt megolvad. Ekkor hozzáadjuk a likört és a maradék pezsgőt. Enyhén megkeverjük és azonnal tálaljuk.

 

Eperbólé jégkockával

Hozzávalók: 1 kg. földi eper, 25 dkg. porcukor, 1,4 liter fehér bor, 1 üveg pezsgő, 3 dl. szénsavas ásványvíz, Tálaláshoz jégkockák.

Elkészítés: A földi epert megmossuk, megtisztítjuk, tálra tesszük és megszórjuk a porcukorral. Hűtőbe tesszük 2 órára.Ezt követően hűtött borral, a pezsgővel és az ásványvízzel összeöntjük és óvatosan összekeverjük. A gyümölcsöt és a folyadékot egyenletesen osszuk el a poharakban. Mindig hidegen kínáljuk.

 

Római bólé recept

Hozzávalók: 1 doboz ananászkonzerv, 10-10 citrom és lime szelet, 1 evőkanál cukorszirup, 10-10 cl citrom és narancslé, 1l ananászlé, 1 üveg fehér rum, 10 cl őszibaracklikőr, 1 üveg pezsgő.

Elkészítés: A pezsgő kivételével a hozzávalókat a bólésedénybe öntjük, jól összekeverjük, lehütjük. Tálalás után a pezsgőt hozzáöntjük és megegyszer megkeverjük.

 
Pafi.hu
Időjárás

Hőtérkép

Gazdit keresek!!!