A főzőtejszín nem főzésre való

Lett már jellegtelen vagy kellemetlen a flan vagy a panna cotta, mert partnere nem a szokásos tejszínt vásárolta? Ne hibáztassa őt ezért, aki a tejszínek világában el akar igazodni, kénytelen a Magyar Élelmiszerkönyvet betanulni. És azt még akkor sem fogja tudni, melyik habtejszínből nem lesz hab sohasem. Most mindent megmutatunk.

Azt hiszik, tudják mi az a tejszín, ugye? Azt hiszik, vesznek egy zacskó tejszínt, és abban már tényleg csak a felforralt tej kihűlés közben keletkező föle van, semmi adalékanyag, pláne nem cukor? Sajnos tévednek. Nagyon. Pláne ha főzőtejszínt vesznek. A bolti tejszínekből, habtejszínekből és főzőtejszínekből ugyanis hiányzik a főzéshez szükséges mennyiségű zsír, cserébe tele lehetnek és tele is vannak cukorral és adalékanyagokkal.

 

Mi az a tejszín a törvény szerint?

Tejszínek: különböző zsírtartalommal gyártott, hőkezelt és hűtött, esetleg homogénezett zsírdús termékek. Idetartoznak a félzsíros tejszín, a tejszín, a habtejszín, a zsírdús habtejszín, valamint az extra zsíros tejszín.

Ebbe a csoportba tartozik a főzőtejszín is, amelynek nincs külön definíciója a Magyar Élelmiszerkönyvben, a „főző” jelzővel csupán a termék felhasználási módjára lehet utalni. - tudtik meg a VM sajtóirodájától.

Forrás: origo.hu

 
Pafi.hu
Időjárás

Hőtérkép

Gazdit keresek!!!